Op weg naar wat ooit normaal was

Gepost door: De Brackeleer | Geplaatst op:

Op 05 september, in de vroege ochtend vertrokken we naar Tenerife (Costa Adeje). Enkele dagen voordien, 27 augustus, een biopsie op de longen laten doen. Alles was goed verlopen, maar de tijd tussen de ingreep en ons vertrek was kort. De reis was maanden eerder geboekt en wat de datum van de ingreep betrof had ik geen keuze. De hevige pijn in de onderrug bleek te zijn verdwenen, maar normaal eten was al een tijdje weg. We vertrokken dus met volle moed, met het idee een beetje te herstellen en een beetje aan gewicht te winnen, zoals eenieder tijdens zijn vakantie. Ja, de digitale weegschaal bleef stilstaan bij 50,5 Kg enkele uren voor ons vertrek.

De eerste twee dagen van ons verblijf, verliep alles zoals we dit gewoon zijn tijdens ons verblijf op ons favoriete vakantieoord. Normaal eten bleek wel nog niet aan de orde.

De dagen die volgden, werden met de dag pijnlijker. Ik durfde mij bijna niet meer aankijken in de spiegel, ik voelde en zag dat ik vermagerde. De pijn in de onderrug was terug van weggeweest. Ik hate de momenten in het restaurant, wat zouden de andere toeristen wel denken over mij? Zoveel lekkers, iemand die zichtbaar nood heeft aan wat gewichtstoename en bijna niets eet.

Aan het zwembad bleef ik in T-Shirt en Short. Neen, ik wou mij niet belachelijk maken, zelf walgde ik bij het aankijken van mijn armen en benen. Het was echt geen zicht meer.

Door de hevige pijn in de onderrug, was wandelen bijna ondoenbaar. Ik deed wel mijn uiterste best om toch dagelijks, 's morgens en 's avonds, een korte wandeling te maken om mijn echtgenote niet teleur te stellen.

14 september terug thuis, ondanks alles konden we toch opnieuw terugblikken op een geslaagde vakantie.

Wat zou de weegschaal mij nu te vertellen hebben, uit schrik voor een nog grotere ramp dan voor ons vertrek, wachte ik twee dagen vooraleer mijn voeten op het weegschaalmonster te zetten. Uiteindelijk waagde ik het toch om de stap te zetten ... Afschuwelijk 47,5 Kg.

Alle kledij was te groot, er zat niets anders op dan geleidelijk aan alles nieuw te kopen. Maar geloof me, kleine maten zijn niet zomaar overal te koop.

Intussen is het weegschaalmonster stilaan opnieuw mijn vriend aan het worden, vandaag 01 november bleef de teller stilstaan bij 52,6 Kg. Een verschil van 5,1 Kg, is dit dan zo spectaculair, in feite niet, maar ik zit op de weg naar het normale, naar dat wat ooit geweest is ... 60 Kg.

Bloggen

Een weblog of blog, is een persoonlijk dagboek op een website, dat regelmatig, soms meerdere malen per dag wordt bijgehouden. Meestaal gaat het om teksten die chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd biedt in feite een logboek van informatie die hij zijn publiek wil meedelen.


Mijnheer Luizeman

Stacks Image 352

De ongezouten, niet gestructureerde, verwarde schrijfsels, veelal zonder inhoud maar vol waarheden van Mijnheer Luizeman.


© 2018 Danny De Brackeleer I Contact