Aspen RapidWeaver 8 Blog Style
Nick Cates Design logo
  • © 2019 | D. De Brackeleer 0

D. De Brackeleer

Milieutrollen, diesel is niet dood

internettrollen

Praten zonder plan. Vrijheid, veel vliegen, veel eten en snel rijden … Zelfs leugenaars vertellen soms de waarheid. Voor een omgewaaide boom moet je geen ziekenwagen bellen.

Het rommeltje van de digitale weerberichten. Vlaanderen is bijzonder kwetsbaar voor droogte, Spanje aan de Noordzee. Je zou hopen op een even droge periode als vorig jaar, dan regent het het jaar nadien veel meer dan normaal. Douche-water in de koffie of ongezuiverd afvalwater. Sproei je gazon maar met drinkwater, je drinkt toch ook geen regenwater? Mirakeloplossingen bestaan niet.

Onze steden hinken achterop. Snelste vervoer in de stad, mijn bedrijfswagen. Met het openbaar vervoer zou je er al zijn, niet geloven … Anders zou je er al zijn. De elektrische deelstep vind je tegenwoordig overal, bij voorkeur in goten, plantenbakken en hagen.

Politiek bij Jambers. Een echte zwarte zondag zei Bart. De N-VA nederlaag lijkt nog groter dan de dramatische nederlaag van de VU bij de Egmontverkiezing in 1978. Maar als iedereen hetzelfde denkt, denkt er niemand meer.

Terplaatse trappelen, niet met opzet. De onzichtbare vrouw. Vrouwelijke agenten dragen vaak kogelwerende vesten die gemaakt zijn voor een mannelijk lichaam, waardoor ze niet veilig zijn.

Ah, het internet! Het internet is een ijsberg, ons favoriete medium om sociaal te zijn en bij te leren. Een verzamelplaats voor internettrollen, ook een plek van vrijheid. Maar het “Deep Web” is dat stukje van de ijsberg dat de kapitein van de Titanic danig onderschat heeft … Het “Dark Web”, het tor-netwerk, daar waar de internettrollen, de .union bende, je opwachten om je te kelderen.

Het hol van mol, geen dwangbuis, maar met het bos in huis. Er is geen waarheid … De steeneik is de steenezel onder de eiken, hij laat in de lente zijn bladeren vallen.