Zie ginds komt de Kerstman

Gepost door: De Brackeleer | Geplaatst op:

Waarom nog uitkijken naar de komst van de Sint of de Kerstman als de speelgoedkist toch al uitpuilt?

In de woonkamer staat een vuurrode, automatische trein bewaakt door soldaatjes van chocolade, zonder helm maar met een hoge hoed op. De Sint is langs geweest. De chocolade Sint-soldaatjes moeten nu vlug plaats ruimen voor die van het Kerstlegioen. Die met blinkende kerstballen rond hun oren.

De Kerstman is dus de volgende in rij der goedhartigen die langs komt. De Sint zit nog niet op zijn stoomboot of hij is al vergeten voor een jaar. In feite was de Kerstman al geland vooraleer de Sint zijn ronde deed. Je moet verdorie heel snugger zijn om het allemaal nog te begrijpen. Soms vraag ik me af, wie komt waar wanneer?

Ooit was ik in de Lima, nu noemt dat Dreamland, om de Sint te begroeten met onze kinderen. Terwijl we in de rij stonden te wachten, maakte ik ongeziene taferelen mee. Een jongetje die klaar stond om naar de Sint te gaan had een doos vol kerstballen in zijn hand. Zijn kleinere zusje zat even verderop in een plastieken zwembadje met een tuba in de hand en een Halloween-masker op. De mama deed verwoede pogingen om haar klein meisje naar de Sint te krijgen, maar zonder succes. Het meisje had het blijkbaar naar haar zin, ze beleefde opnieuw wat reeds voorbij was. De Sint en de Kerstman zou toch komen, waarom zou ze zich druk maken. Gezien haar gezang … Bing, bang, bom, miste ze blijkbaar de paasklokken.

Bloggen

Een weblog of blog, is een persoonlijk dagboek op een website, dat regelmatig, soms meerdere malen per dag wordt bijgehouden. Meestaal gaat het om teksten die chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd biedt in feite een logboek van informatie die hij zijn publiek wil meedelen.


Mijnheer Luizeman

Stacks Image 352

De ongezouten, niet gestructureerde, verwarde schrijfsels, veelal zonder inhoud maar vol waarheden van Mijnheer Luizeman.


© 2018 Danny De Brackeleer I Contact