Nieuwjaarskalkoen aan het spit

Gepost door: De Brackeleer | Geplaatst op:

Kerstmis, nieuwjaar, eten, drinken, zalige beste wensen, de laatste rechte lijn naar het onbekende van een nieuw jaar. Een periode vol hypocrisie waarin de meesten zelfs hun grootste vijand een zalige kerst en een gelukkig, vreugdevol nieuwjaar wensen.

Het is ook de periode van tafelen. Families verzamelen en geven fortuinen uit aan eten en drank. De rest van het jaar zien of horen ze elkaar niet. Maar tijdens de eindejaarsperiode worden alle plooien opnieuw glad gestreken. Goede voornemens om elkaar wat meer te zien tijdens het jaar komen op tafel te liggen, tja die lagen vorig jaar ook al op tafel, maar werden even vlug opnieuw onder tafel geveegd. Alcohol doet blijkbaar vlug vergeten.

Daarna komt de kerstbal op de taart, het uitdelen van de geschenken. Je weet wel, die spullen die je krijgt maar die je echt niet nodig had. Dat wat je graag had gekregen, dat zal voor volgend jaar zijn. Dat denk je ieder jaar opnieuw … De dag nadien zijn er solden, dan kan je even gaan rondneuzen en vind je misschien wel wat je graag had gehad en niet gekregen hebt.

Ik haat deze periode van het jaar. Kerstavond wordt opnieuw een verplicht nummer familie gezwans. Maar daarna trekken we ons veilig terug aan zee. Oudejaarsavond zal zoals de voorgaande jaren opnieuw een doodgewone tv-avond worden. Misschien komt er wel een hapje bij kijken vooraleer ik onder mijn deken in de zetel kruip wachtende op middernacht, om daarna mijn donsdeken te vervoegen.

Bloggen

Een weblog of blog, is een persoonlijk dagboek op een website, dat regelmatig, soms meerdere malen per dag wordt bijgehouden. Meestaal gaat het om teksten die chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd biedt in feite een logboek van informatie die hij zijn publiek wil meedelen.


Mijnheer Luizeman

Stacks Image 352

De ongezouten, niet gestructureerde, verwarde schrijfsels, veelal zonder inhoud maar vol waarheden van Mijnheer Luizeman.


© 2018 Danny De Brackeleer I Contact