De wekelijkse terugkeer naar de realiteit

Gepost door: De Brackeleer | Geplaatst op:

Gisteren, donderdag 08 november, naar het UZ Leuven (campus Gasthuisberg) geweest voor de toediening van mijn wekelijkse dosis chemo. Zoals iedere week rij ik op donderdag terug naar de realiteit. Eens ik aankom in Gasthuisberg kan ik het idee "Ik heb kanker" niet meer van mij afzetten, de campus is volledig gelinkt aan de term kanker. Dit niettegenstaand dat daar ook dagelijks, honderden personen aankomen, verblijven en vertrekken voor wie kanker ver van hun bed staat.

Eens aangekomen op de dagzaal oncologie kan je er echt niet meer tussenuit, je zit er middenin je lotgenoten, iederren komt er om zijn dosis chemo te krijgen. Mensen met een andere aandoening of ziekte dan kanker komen daar niet. Je leeft er enkele uren in de verschrikkelijke kanker-wereld. Daar komen dan ook de meest onmenselijke gedachten en vragen naar boven. Hoe lang heb ik nog te leven, wat zijn mijn kansen, hoelang kan ik nog verder met mijn huidige levenskwaliteit, wat zal er volgen ... Veel vragen waar ik momenteel geen antwoord op heb. Volledig genezen zal wel niet meer, door het onder controle houden van de uitzaaiïngen op de longen, tengevolge darmkanker, tracht men mij zolang mogelijk (misschien wel enkele jaren) te laten genieten van mijn huidige levenskwaliteit en verwachtingen.

Na enkele uren, na toediening van mijn dosis chemo, kan ik terug naar huis. Eens in de ondergrondse parking om mijn wagen op te halen, gaan mijn gedachten opnieuw naar een normaal leven. De realiteit ebt weg. Er volgen opnieuw zes dagen normaal leven om op dag zeven, terug naar de realiteit te rijden. Het is een cirkel zonder einde van sterkte naar zwakte en van zwakte naar sterkte. Laat mij nog maar enkele jaren in deze cirkel leven.

Bloggen

Een weblog of blog, is een persoonlijk dagboek op een website, dat regelmatig, soms meerdere malen per dag wordt bijgehouden. Meestaal gaat het om teksten die chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd biedt in feite een logboek van informatie die hij zijn publiek wil meedelen.


Mijnheer Luizeman

Stacks Image 352

De ongezouten, niet gestructureerde, verwarde schrijfsels, veelal zonder inhoud maar vol waarheden van Mijnheer Luizeman.


© 2018 Danny De Brackeleer I Contact